Renovare baie garsoniera – Iulie 2020 | Game of garsoniere

In prezent ma ocup de o ALTA renovare completa pentru o garsoniera. Asta inseamna baie, bucatarie, camera, hol, schimbat usi, schimat instalatii sanitare, o noua instalatie electrica, montat parchet, gresie, faianta, mobila noua, etc 🙂
Daca esti interesat de acest proiect te rog sa-mi lasi un mesaj si gasim o modalitate prin care te pot tine la curent!

Renovare garsoniera – Iulie 2020

In acest episod din “Game of Garsoniere” am facut o renovare completa pentru o baie. Este vorba despre o baie de 4 – 4.5 mp intr-un bloc de garsoniere.

Initial baia acestei garsoniere arata foarte rau. Peretii erau foarte strambi, gresia si faianta erau de calitate proasta destul de vechi. In plus si montarea placilor ceramice s-a facut destul de slab. Instalatiile erau din pexal si erau foarte vechi si ele. Cada, desi nu era cea initiala, de fonta, era de o calitate slaba si deja ingalbenita. Pentru aceasta amenajare aveam doua posibilitati.

Renovare baie garsoniera | Game of garsoniere

Puteam sa maschez cat de cat lucrurile sau sa refac complet baia.
Am ales cea de-a doua varianta in cazul de fata. Desi nu urma sa fie o lucrare tocmai ieftina am considerat ca merita sa fac aceasta investitie acum pentru a nu avea probleme pe viitor.

Am spart gresia si faianta care existau deja si am refacut complet instalatia sanitara. In baie practic au ramas doar peretii – pe unii dintre ei – care erau deja distrusi- i-am dat jos si i-am refacut din rigips. Am schimbat inclusiv vechiul sifon care era in baie.

Desi o cheltuiala semnificativa, aceasta renovare s-a dovedit a fi absolut necesara.
Noile instalatii sunt facute folosind materiale moderne si ar trebui sa tina fara probleme multi ani.

Materialele folosite au fost achizitionate aproape exclusiv din Dedeman.
Aceasta renovare a durat cateva saptamani desi munca efectiva a fost de doar cateva zile. Lipsa timpului (Atat timpul meu cat si timpul celor care au facut renovarea) si-a spus cuvantul. Daca vreti sa faceti o astfel de renovare si aveti o echipa care sa se ocupe de ea – echipa insemnand zugrav, electrician si instalator) aveti nevoie de maxim 1 saptamana in mod normal pentru o astfel de lucrare.

O greseala pe care am facut-o (si mi-am asumat-o de la inceput) este faptul ca nu am cumparat de prima data toate materialele de care am avut nevoie in cazul acestei renovari. Zugravul cu care am lucrat mi-a dat o lista de materiale urmand ca mai apoi sa suplimentam cu ce mai trebuie – in cazul de fata adeziv pentru gresie si faianta.

Am folosit gama Ceresit in general – CM9 pentru adeziv de gresie si faianta, CT 126 pentru glet de incarcatura si CT 127 pentru glet de finisaj. Pe piata exista si alte varianta dar pe acestea mi le-a dat zugravul pe lista si pe acestea le stiam si eu pentru ca am mai lucrat si alta data cu ele.

Astept intrebarile voastre in comentarii. Urmeaza si episodul 2 in care sa prezint rezultatul final si raspunsul la intrebarile pe care mi le adresati!


Stefan
Follow me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *