Seria noua pe Youtube – Optiuni

Salut!
Atunci cand am inceput blogul “Finantepersonale.ro” am avut in minte cresterea gradului de educatie financiara a celor care ma urmaresc. Acest lucru inseamna inclusiv prezentarea metodelor pe care eu le folosesc pentru a obtine cashflow.

Pentru cei care ma urmaresc pe Youtube am pregatit ceva nou (si foarte interesant). De curand am lansat o noua serie in care discut despre Optiuni (in engleza “Stock Options”). Este vorba de optiuni pe piata de capital – adica pe bursa.

Despre aceasta serie am sa vorbesc in articolul de fata. In aceasta serie voi pune informatii despre ce sunt optiunile, de cate feluri sunt optiunile, care este anatomia unei optiuni, cum pot fi optiunile folosite ca asigurare atunci cand cumparati actiuni la o companie si cum pot fi folosite pentru a obtine cashflow. Subiectele abordate in aceasta serie sunt atat teoretice cat mai ales practice.

Despre optiuni, in general

De la inceput trebuie sa spun ca optiunile sunt un derivat al actiunilor. Asta inseamna – printre altele – ca folosite gresit pot fi foarte riscante. Toate investitiile sunt riscante iar derivatele, in general, au un grad de risc suplimentar. Nu incurajez pe nimeni sa foloseasca optiuni dar, pe mine, m-a ajutat foarte mult sa inteleg conceptele care se afla in spatele lor.

Proiectul “Finantepersonale.ro” a fost pornit din dorinta de a ajuta investitorii cu informatii utile lor. Din acest motiv am hotarat ca veti gasi toate videourile educationale din aceasta serie pe Youtube. Pentru ca fiecare video pe care il fac dureaza cateva ore (cel putin) si pentru ca tranzactiile pe care le fac trebuie executate atunci cand sunt indeplinite conditiile favorabile (nu cand am eu timp sa fac un video) am hotarat ca toate tranzactiile sa apara pe Youtube cu intarziere.

Despre seria de videouri

Daca sunteti curiosi care sunt tranzactiile pe care le fac exact in ziua in care le fac puteti sa urmariti suplimentul acestei serii care va fi postat pe contul meu de Patreon. In principiu, din motiv de timp, o parte din aceste video-uri vor ajunge si pe Youtube dar, cu o usoara intarziere (de 1 saptamana in mod normal). Intentionez in schimb ca toate subiectele teoretice pe care seria le trateaza aceasta serie sa fie prezente si pe Youtube si pe Patreon in acelasi timp.

Primul video din aceasta serie il aveti mai jos! Sper sa va placa. Va rog sa imi spuneti intr-un comentariu pe Youtube ce parere aveti!

Optiuni – introducere

Scopul acestor video-uri

Sper ca seria sa fie de ajutor celor care sunt deja investitori si care vor sa isi diversifice cunostintele. Din nou ma vad nevoit sa amintesc faptul ca optiunile sunt riscante (ca orice fel de investitii) si ca tranzactionarea de optiuni poate duce la pierderea de capital – bani.

Scopul acestei serii este atat sa documentez drumul meu in investitii cu ajutorul optiunilor dar si modul in care ele functioneaza. Vreau sa arat si care sunt avantajele dar si ce pericole pot aduce aceste instrumente. Fac aceste precizari pentru ca imi doresc, cu aceasta serie, sa fac investitorii constienti de un instrument care exista pe piata nu sa le scad profitabilitatea.

Am observat ca exista persoane care confunda Optiunile cu CFD-urile. Optiunile NU sunt CFD-uri si in aceasta serie nu vom discuta despre CFD-uri.

Astept mesajele voastre cu sugestii in comentarii si pe rețelele sociale.

Disclamer:

Nu sunt consultant sau planificator financiar. Tot ce scriu atât în acest articol cat și pe blog nu este altceva decât opinia mea personala. Înainte să iei decizii de orice natura iți recomand să discuți cu un consultant financiar care să te ajute să iți atingi scopul.
Sunt banii tai și este treaba ta ce faci cu ei. Spor!


Stefan
Follow me
Latest posts by Stefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *