S04E05 – Cum sa NU faci speculatii! | Podcast Despre Bani

Salut!

Am vorbit pe acest blog, de mai multe ori, despre FOMO. FOMO inseamna “Fear of missing out” si se traduce cu “Frica de a pierde castiguri potentiale”.

Daca te-ai interesat de investitii in ultima vreme s-ar putea sa auzi peste tot de oameni care au castigat foarte multi bani din tot felul de astfel de investitii in 2020. Este posibil ca, pe masura ce te interesezi mai mult, sa incepi sa suferi si tu de aceasta frica, “FOMO” si sa iti doresti sa “faci bani” chiar cu pretul unor riscuri mari de a pierde o anumita suma.

Si acum vine intrebarea: “Vrei sa faci speculatii dar nu stii exact cum?”

Nu e problema, te ajutam noi! Avem solutia! ???

Glumesc putin dar ceea ce am spus este foarte real – sunt din ce in ce mai multi oameni care sufera de acest FOMO si sunt gata sa se apuce de speculatii (pentru ca ceea ce vor ei sa faca sunt speculatii NU sunt investitii).

Nu sunt eu persoana care sa iti spuna daca ar trebui (sau nu) sa faci aceste speculatii dar pot sa iti spun cum sa NU faci speculatii daca te hotarasti totusi sa incerci asa ceva. In episodul de podcast din aceasta saptamana am tratat exact acest subiect. Din fericire in acest episod tratam si diferenta intre speculatii si investitii. Asta o sa te ajute pe viitor sa intelegi mai bine riscurile la care te expui.

Cum sa NU faci speculatii si care este diferenta intre speculatii si investiti – Podcast despre bani

In afaceri, investitii si chiar speculatii este mai important sa nu gresesti decat sa faci lucrurile perfect, de la inceput. Care e diferenta? Una fundamentala! Degeaba inveti cum sa faci unele lucruri perfect daca in acelasi timp faci greseli fundamentale in alta parte.

Iti aduci aminte care era regula numarul unu a lui Warren Buffett? Exact! Nu este “Sa castigi bani” ci “sa NU pierzi bani”. Exact asa este si cu speculatiile.

Daca vrei sa vezi ce sa NU faci atunci cand te apuci de speculatii dar vrei si sa intelegi diferenta intre specula si investitii atunci episodul asta este pentru tine.

Cashflow Romania: http://bit.ly/cashflowRomania

Grup Finante Personale: http://bit.ly/finantepersonale-grup

Sper ca episodul sa fie unul care sa-ti foloseasca. Daca ti-a placut te rog sa te abonezi la canal si sa le spui si prietenilor.

Nu uita sa ne dai un Like si lasa in comentarii intrebarile tale!

Stefan
Follow me
Latest posts by Stefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *