Podcast S02E13 – Refinantare

Salut si bine te-am regasit!
Eu sunt Stefan si acesta este episodul 13 al sezonului 2 din “Podcast Despre Bani”. In acest podcast discutam despre cum facem, cum investim si cum folosim banii.

Invitatul din acest podcast este Andrei Gavrilas. Andrei este investitor in imobiliare si a finalizat de curand o refinantare. Despre ce inseamna si ce presupune acest proces am discutat in episodul de azi.

Daca asculti pentru prima oara podcastul nostru te invit sa ne dai un Like si sa te abonezi pe canalul de Youtube. Aceste lucruri ne ajuta sa facem un podcast mai bun, pentru tine.

PS: Alatura-te comunitatii “Finante Personale“ pentru a face pasii necesari pentru educatia ta financiara.

Stefan
Follow me

2 Replies to “Podcast S02E13 – Refinantare”

 1. Salut Stefan,

  Nu inteleg ceva din aceasta ecuatia a refinantarii, poate lipsa mea de experienta este de vina.

  Daca facem o refinantare de 40.000 de euro la ING pentru a investi intr-o noua garsoniera. Rata pentru aceasta suma trece de 1000 RON (aproximativ chiria castigata sau chiar mai mult in unele orase).

  Deci nu ramai cu bani in plus dupa ce ai cumparat garsoniera. (ramai intradevar cu garsoniera dupa 30 de ani de credit – dar cu un risc important). Este si un alt castig ce il putem obtine in astfel de trazactii ce imi scapa mie?

  1. Salut Bogdan,
   Sunt cateva moduri in care poti castiga atunci cand controlezi mai multe imobile.

   1. In timp (poate) creste valoarea. Desi ai credit poti sa controlezi si valoarea respectiva fara extra costuri.
   2. Rata la banca are dobanda dar si principal si acei bani (din principal) sunt practic bani pe care tu ii castigi chiar daca nu ii vezi imediat in buzunar.
   3. Pentru ca sunt mai multe proprietati esti mai putin expus (de ex daca ai 4 proprietati si una nu este inchiriata ai o reducere a venitului cu 25% nu cu 100%).

   Am discutat putin care sunt avantajele folosirii unui credit aici : https://www.youtube.com/watch?v=vB31wFM3YnA

   Cu siguranta ca inainte de a face orice fel de refinantare este important sa iti faci calculele si trebuie sa merite. De exemplu un imobil pentru care trebuie sa faci 40.000 euro credit si se inchriaza cu 210 Euro are un randament foarte mic (pt mine ar fi insuficient).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *