N-ai nici un motiv sa pierzi o recesiune buna!

Probabil ai auzit peste tot ca urmează o recesiune. Desi nimeni nu știe cu exactitate ce se va întâmpla sunt semnale care arata ca într-adevăr mergem în aceasta direcție.

N-ai nici un motiv sa pierzi o recesiune și sa o transformi într-un moment greu, pentru tine personal.

Recesiunea este privită mereu ca un fenomen nedorit. Și, într-adevăr, la nivelul unei societăți, recesiunea este un moment cel puțin greu dacă nu chiar negativ.

La nivel de individ însa – adică tu și eu- recesiunea poate fi privită și ca o oportunitate. Este momentul în care se se pun bazele transferului de avere ce va avea loc în viitor.

Pentru asta însă trebuie sa fim pregătiți.Intr-o recesiune producția scade, afacerile încetinesc și economia se diminuează. Societatea isi pierde încrederea in economie și frica ia locul optimismului. Pare ca lucrurile nu vor reveni niciodată la normal și ca vine sfârșitul (economic) al lumii.

Evident, chiar dacă nu este totul lapte și miere lucrurile nu stau atât de rău, în realitate. Pentru cei pregătiți este nu moment (aproape) unic de a se plasa intr-o poziție excelenta pentru viitor.

Ca sa putem face asta – atât tu cat și eu – avem nevoie sa ne punem ordine în Finanțele Personale.

Asta înseamnă ca:

  1. Avem un fond de urgenta de 2000 lei
  2. Construim un buget realist, concentrat pe economisire (pentru investiții mai târziu).
  3. Folosim surplusul de bani pentru a reduce datoriile de consum pe care le avem (credite personale, carduri de credit, overdraft etc).
  4. După ce am eliminat datoriile de la punctul 3 începem un fond de siguranță și apoi un fond pentru investiții.
  5. Ne educam în ceea ce privește profilul nostru de risc și investițiile pe care le putem face corespunzător cu acest profil.
  6. Când apare o oportunitate ACTIONAM.

Este un plan simplu dar eficient. Nu o sa ne imbogatim peste noapte dar o sa avem șanse mari sa facem asta DUPA ce recesiunea trece.

Cu siguranță mai mari decât cei care sunt nepregătiți.

Finanțele sunt personale. Ai grija de ele!

Stefan
Follow me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *