Independenta financiara – un film despre FIRE – prima parte

Independenta financiara este ceea ce isi doresc foarte multi oameni. Daca imi citesti blogul la un anumit nivel (chiar si inconstient) este posibil sa iti doresti si tu asta. Am mai discutat pe acest blog despre independenta financiara. Iti promit ca vom mai discuta 🙂

In SUA si Europa de vest exista o miscare financiara care se concentreaza foarte mult pe asta. Se numeste FIRE si este acronimul de la “Financial Independence, Retire Early”. FIRE se traduce prin “Independenta financiara, pensionare “.
Termenul de pensionare nu se refera neaparat la faptul ca nu mai muncesti ci la faptul ca nu muncesti de nevoie cat muncesti de placere.

Comunitatea a lansat un film (documentar) care descrie drumul pe care il iau cei care fac parte din comunitate si care vor sa ajunga independenti financiar. Filmul se numeste “Playing with FIRE-The Documentary”

Poate fi vazut gratuit pe Vimeo, dureaza 70 minute. Link-ul pentru film este (Parola este “FIRE” – fara ghilimele). Nu stiu cat timp va fi filmul disponibil. Daca indepedenta financiara este ceva ce ti se pare interesant pentru tine sau pur si simplu vrei sa vezi ce inseamna sa ajungi acolo este momentul sa iti faci putin timp si sa te uiti la acest film.

Mi-ar placea sa imi spui cum ti se pare acest film daca il vezi si daca ideea de independenta financiara este ceva ce iti doresti.

EDIT:/ Intre timp filmul nu mai este disponibil decat contra cost

Stefan
Follow me
Latest posts by Stefan (see all)

4 Replies to “Independenta financiara – un film despre FIRE – prima parte”

    1. Exista optiunea de rent doar pe Amazon dar se pare ca trebuie sa ai adresa in US, altfel nu te lasa sa faci plata. Ai gasit vreo solutie intre timp? Mersi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *